Skip to main content

Hielspoor behandelen met de Strassburg Sock

Hielspoor komt zeer veel voor. Mensen die last van hielspoor hebben hebben vooral 's ochtends, maar ook gedurende de hele dag, last van pijn onder hun hiel. Meestal treedt het maar bij 1 van de voeten op, maar soms zit het bij beide voeten. Eigenlijk is hielspoor een ontsteking van de aanhechting van de peesplaat aan de hak. Peesplaatontsteking of fasciitis plantaris is daarom eigenlijk de correcte benaming voor deze blessure.

Er zijn veel manieren om er wat aan te doen, maar als oefeningen en zooltjes niet helpen is de meest effectieve behandeling waarschijnlijk de Strassburg Sock of een vergelijkbaar product.

Meestal ontstaat hielspoor door overbelasting. Soms kan de overbelasting sport-gerelateerd zijn. Vooral hardlopers, tennisers en wandelaars hebben er vaak last van. Ook kan de overbelasting ontstaan door voetafwijkingen, zoals overpronatie, holle voeten of platvoeten. De overbelasting veroorzaakt kleine scheurtjes in het peesweefsel, wat uiteindelijk kan leiden tot een peesontsteking bij de hak.
In het begin stadium is het vaak nog vrij eenvoudig om hielspoor te genezen. Vooral rust houden, goede schoenen dragen en voorzichtige rekoefeningen zijn dan aan te raden. Vermijd het lopen op blote voeten vooral. Soms gaat het dan toch niet over. Dan moeten speciale zooltjes, fysiotherapie of pijnlijke behandelingen als shockwave of dry-needling soelaas bieden.

Gelukkig kan de Strassburg Sock / Hielspoor Sok of een nachtspalk goed helpen bij hielspoor. Gebruik hem liefst al in een zo vroeg mogelijk stadium, maar vergeet niet de eerder genoemde maatregelen te nemen. Meestal duurt het enkele weken voordat je effect begint te merken, al melden sommige patiënten al na 2 dagen verlichting!

Meer informatie over hielspoor vind je op Hielspoorinfo.nl

patient met dokter2

Hielspoor en Hielpijn

Hielspoor komt vaak voor, vooral bij sporters en ouderen. Overbelasting, incorrecte stand van de voeten en overbelasting kunnen deze hielspoor of fasciitis plantaris veroorzaken.

Lees meer

sporter met achillespeesklachten

Achillespees ontsteking

Deze blessure is typisch voor hardlopers en atleten. Hardlopers belasten de achillespees meer dan gemiddeld. Ook hebben zij vaak de neiging beginnende klachten te negeren.

Lees meer

stijve kuitspieren

Stijve kuiten

Veel hardlopers hebben stijve kuitspieren. De symptomen zijn een geleidelijke stijf worden en verharden van de kuitspieren. Soms wordt het erger tijdens het hardlopen.

Lees meer