Hielspoor behandelen met de Strassburg Sock

Hielspoor komt zeer veel voor. Mensen die last van hielspoor hebben hebben vooral 's ochtends, maar ook gedurende de hele dag, last van pijn onder hun hiel. Meestal treedt het maar bij 1 van de voeten op, maar soms zit het bij beide voeten. Eigenlijk is hielspoor een ontsteking van de aanhechting van de peesplaat aan de hak. Peesplaatontsteking of fasciitis plantaris is daarom eigenlijk de correcte benaming voor deze blessure.

Er zijn veel manieren om er wat aan te doen, maar als oefeningen en zooltjes niet helpen is de meest effectieve behandeling waarschijnlijk de Strassburg Sock of een vergelijkbaar product.

Meestal ontstaat hielspoor door overbelasting. Soms kan de overbelasting sport-gerelateerd zijn. Vooral hardlopers, tennisers en wandelaars hebben er vaak last van. Ook kan de overbelasting ontstaan door voetafwijkingen, zoals overpronatie, holle voeten of platvoeten. De overbelasting veroorzaakt kleine scheurtjes in het peesweefsel, wat uiteindelijk kan leiden tot een peesontsteking bij de hak.
In het begin stadium is het vaak nog vrij eenvoudig om hielspoor te genezen. Vooral rust houden, goede schoenen dragen en voorzichtige rekoefeningen zijn dan aan te raden. Vermijd het lopen op blote voeten vooral. Soms gaat het dan toch niet over. Dan moeten speciale zooltjes, fysiotherapie of pijnlijke behandelingen als shockwave of dry-needling soelaas bieden.

Gelukkig kan de Strassburg Sock / Hielspoor Sok of een nachtspalk goed helpen bij hielspoor. Gebruik hem liefst al in een zo vroeg mogelijk stadium, maar vergeet niet de eerder genoemde maatregelen te nemen. Meestal duurt het enkele weken voordat je effect begint te merken, al melden sommige patiënten al na 2 dagen verlichting!

Meer informatie over hielspoor vind je op Hielspoorinfo.nl

Contactgegevens

Foot Solutions  
Vogelakker 88
1349EM Almere
+31 36 2340 771
 

Informatie

KvK-nummer: 51756854
Algemene voorwaarden

Copyright

© Inhoud en afbeeldingen zijn eigendom van Strassburg-Sock.nl.

Deze mogen zonder voorafgaande toestemming niet worden gebruikt op andere websites.