Skip to main content

Stijve kuitspieren behandelen met de Hielspoor Sok of Strassburg Sock

Een veel voorkomend probleem bij sporters zijn stijve kuitspieren, vooral bij hardlopers. De Strassburg Sock of Hielspoor Sok kan hierbij vaak goed helpen. De kuitspiergroep bestaat uit 2 spieren:de gastrocnemius en de soleus spier. Dit zijn de spieren die de klacht opleveren. De symptomen zijn een geleidelijke stijf worden en verharden van de kuitspieren. Soms wordt het erger tijdens het hardlopen, al gebeurt het ook dat de spieren tijdens het hardlopen tijdelijk minder stijf worden, om dan na de training juist extra stijf te worden.

Wat is de oorzaak van stijve kuitspieren?

Misschien heb je een compartiment syndroom. Dit treedt op als de kuitspier te groot wordt voor het omhulsel rond de spier waardoor er druk optreedt, en soms pijn en bewegingsbeperking. Ook kan er sprake zijn van een biomechanische probleem in loopstijl, of kunnen de spieren geleidelijk over een periode van maanden stijf zijn geworden door onvoldoende rekken voor en na de training.

Behandeling

Zorg ten eerste voor goed rekken en opwarmen van de spieren voor en na de training. In eerste instantie kunnen de klachten ook bestreden worden met sportmassage en rekoefeningen. Daarnaast kunnen goede zooltjes ook helpen, liefst door een podotherapuet aangemeten. In al deze gevallen kan de Hielspoor Sok of Strassburg Sock als aanvullende therapie helpen om de kuitspieren 's nachts op te rekken, zodat ze niet te kort en stijf worden.

patient met dokter2

Hielspoor en Hielpijn

Hielspoor komt vaak voor, vooral bij sporters en ouderen. Overbelasting, incorrecte stand van de voeten en overbelasting kunnen deze hielspoor of fasciitis plantaris veroorzaken.

Lees meer

sporter met achillespeesklachten

Achillespees ontsteking

Deze blessure is typisch voor hardlopers en atleten. Hardlopers belasten de achillespees meer dan gemiddeld. Ook hebben zij vaak de neiging beginnende klachten te negeren.

Lees meer

stijve kuitspieren

Stijve kuiten

Veel hardlopers hebben stijve kuitspieren. De symptomen zijn een geleidelijke stijf worden en verharden van de kuitspieren. Soms wordt het erger tijdens het hardlopen.

Lees meer