Stijve kuitspieren behandelen met de Hielspoor Sok of Strassburg Sock

Een veel voorkomend probleem bij sporters zijn stijve kuitspieren, vooral bij hardlopers. De Strassburg Sock of Hielspoor Sok kan hierbij vaak goed helpen. De kuitspiergroep bestaat uit 2 spieren:de gastrocnemius en de soleus spier. Dit zijn de spieren die de klacht opleveren. De symptomen zijn een geleidelijke stijf worden en verharden van de kuitspieren. Soms wordt het erger tijdens het hardlopen, al gebeurt het ook dat de spieren tijdens het hardlopen tijdelijk minder stijf worden, om dan na de training juist extra stijf te worden.

Wat is de oorzaak van stijve kuitspieren?

Misschien heb je een compartiment syndroom. Dit treedt op als de kuitspier te groot wordt voor het omhulsel rond de spier waardoor er druk optreedt, en soms pijn en bewegingsbeperking. Ook kan er sprake zijn van een biomechanische probleem in loopstijl, of kunnen de spieren geleidelijk over een periode van maanden stijf zijn geworden door onvoldoende rekken voor en na de training.

Behandeling

Zorg ten eerste voor goed rekken en opwarmen van de spieren voor en na de training. In eerste instantie kunnen de klachten ook bestreden worden met sportmassage en rekoefeningen. Daarnaast kunnen goede zooltjes ook helpen, liefst door een podotherapuet aangemeten. In al deze gevallen kan de Hielspoor Sok of Strassburg Sock als aanvullende therapie helpen om de kuitspieren 's nachts op te rekken, zodat ze niet te kort en stijf worden.

Contactgegevens

Foot Solutions  
Vogelakker 88
1349EM Almere
+31 36 2340 771
info@strassburg-sock.nl 

Informatie

KvK-nummer: 51756854
Algemene voorwaarden

Copyright

© Inhoud en afbeeldingen zijn eigendom van Strassburg-Sock.nl.

Deze mogen zonder voorafgaande toestemming niet worden gebruikt op andere websites.