Skip to main content

Strassburg Sock instructies

Het aandoen van de Hielspoor Sok of Strassburg Sock is zeer eenvoudig. De Sock wordt geleverd met een engelstalige instructie, vertaald in het nederlands luidt die als volgt:
  • Maak alle haakjes en klitteband los en trek de Strassburg sok volledig over de kuit. Zorg dat de D-vormige ring aan de voorkant zit, net onder de knie.
  • Sla de klitte band achter de knie langs en maak hem stevig vast, zonder te knellen. Deze band zorgt ervoor dat de sok niet afzakt tijdens het slapen.
  • Zet de voet vlak op de grond, met de enkel omhoog, onder een hoek van 90 graden. Trek nu de band die bij de tenen zit door de D-ring, van onder naar boven.
  • Til de tenen 1-2 cm van de vloer op. Maak nu de klitteband vast zodat de tenen in die positie blijven zitten. Trek de tenen niet te strak. Dit heeft geen zin en kan ongemak veroorzaken!
Zorg dat je de sok liefst de hele nacht draagt en sla geen nachten over. Nachten overslaan kan het effect teniet doen. In het begin vinden mensen de sock soms ongemakkelijk, maar meestal went dit snel. Alleen als het echt ongemakkelijk wordt kun je de sock uittrekken. Eventueel draag je de sock gedurende slechts een deel van de nacht, al zal het positieve effect dan wel minder zijn.
Draag de sok vervolgens gedurende 4-8 weken. Soms treedt het effect al na enkele dagen op, maar meestal zal dit toch pas na enkele weken zijn.
Mocht er na 2 maanden nog geen verbetering optreden dan kun je het beste alsnog naar een huisarts, fysiotherapeut of orthopeed gaan.

Meer informatie:

Wasvoorschrift

Je kunt de Strassburg Sock gewoon wassen, maar doe dit wel voorzichtig. Gewoon met de hand op een graad of 30 Celsius met een niet te agressieve zeep is het beste.

Hang hem daarna te drogen op een wasrekje, niet in een centrifuge en ook niet over de verwarming hangen.

Contra-indicaties

Let op: in sommige gevallen moet het gebruik afgeraden worden, zoals bij zwangerschap, huidklachten, sommige vormen van diabetes, bloedcirculatieklachten en wonden. Bij twijfel of klachten kan het beste direct de huisarts geraadpleegd worden.